HŐÁLLÓ KÁLYHÁS VAKOLATOK

Hőálló vakolatok a kandalló vagy cserépkályha szakszerű vakolásához

A cserépkályha és kandalló építés utolsó fázisa a felépítmény vakolása. Ehhez olyan hőálló vakolatra van szükség, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek. Speciális anyagokat kínálunk, amelyek a profi kályhaépítők számára is ideálisak.

Milyen követelményeknek kell megfelelnie a kályhavakolatnak?

  • Hőállónak kell lennie
  • Képesnek kell lennie a hőmérséklet-ingadozások kiegyenlítésére
  • Ne legyen hajlamos a repedésre
  • Nem tartalmazhat káros anyagokat, illetve melegítéskor nem szabad, hogy a helyiség levegőjébe kerüljenek. (Káros anyagok például a szintetikus gyantákat vagy műanyagokat tartalmazó anyagokban vannak jelen)
  • Ha a termék mészből vagy agyagból készült, természetes alapú vakolatot használ a kandalló vakolásához, akkor a biztonságban érezheti magát. Az ásványi kályhagipszek vagy agyagvakolatok könnyen felhordhatók, és a javítási munkákhoz is gond nélkül használhatók.

Kályha vakolat kínálatunk:

Brula, Rath, Skamol és Wolfshöhe vakolatokat és tartozékokat tartunk a cserépkályhák és kandallók vakolásához. A Brula kályhagipsz különböző változatokban, finom (1 mm) vagy nagyon finom (0-0,5 mm) szemcsemérettel kapható. Töltőanyagként márványhomokot használnak, a vakolat nem diszpergál és akár 300°C-ig hőálló. Brula termékcsaládunkban briliáns vakolat és ultrafinom vakolat is megtalálható, szintén fehér színben. 

Rendezés: