KANDALLÓKÁLYHÁK

Ha nem szeretne akkora átalakítást házában, de a tűz látványa és melegsége fontos az Ön számára, válasszon hordozható kandalló kínálatunkból. Mindig megemlítjük, hogy ezeket a hordozható kályhákat ne keverjük össze a tömeggyártott, gyenge minőségű, multikban kapható darabokkal. A mi kályháink egytől egyik minőségi darabok, legyen az öntvény, lemez, csempés vagy egyedi kályha.

Szeretne többet megtudni a kályhákról vásárlás előtt? Kattintson ide, és tudja meg a válaszokat a feltett kérdésekre.

 

 

Rendezés:
216.750 Ft -tól
316.300 Ft -tól
323.560 Ft -tól
359.860 Ft -tól
367.100 Ft -tól

Milyen előnyei vannak a fatüzelésű kályháknak?

Számos előnyt tudunk felsorolni. A fatüzelésű kályha azonnali és kellemes meleget biztosít nappalijában, konyhájában vagy otthona más helyiségeiben. Ráadásul egy fatüzelésű kályha nagyon vonzó is. Egy hideg őszi vagy téli napon mindig jó érzés a kandalló mellett ülni, közel a lángok melegéhez. Más fűtési rendszerekhez képest kedvező a beszerzési ára. A fatüzelés fenntartható alternatívája az olajnak, szénnek vagy a gáznak. Különösen a folyamatosan emelkedő energiaárak idején a kályha kiegészítő fűtésként is vonzó. A vízteres fatüzelésű kályhák pedig a fűtési rendszert is támogatják, és segítenek a költségek megtakarításában.

Image Description
kellemes

meleg

Image Description
energia-

biztonság

Image Description
kedvező

ár

Image Description
könnyű

telepítés

Image Description
fűtési

költségmegtakarítás

Sarokpontok

Külső levegő vagy beltéri levegő?

Megfelelő levegőellátás a kandallójához. Az égés csak akkor működik, ha elegendő oxigén áll rendelkezésre. Ezt az oxigént a készülék a levegőből kapja. Hogy ez pontosan hogyan működik, az a sütő típusától függ. Ha az égési levegőről van szó, a kandalló működhet a helyiség levegőjétől függően, külső befúvással vagy a helyiség levegőjétől függetlenül (zárt égéstér).

Mekkora kW fűtési teljesítmény szükséges?

A kW-teljesítmény meghatározásához egyszerű ökölszabály van: közepesen szigetelt, legfeljebb 3 méteres szobamagasságú épületeknél körülbelül 0,1 kW teljesítményre van szükség lakóterület négyzetméterenként. Például, ha lakásának területe 70 m², a kandalló fűtőteljesítménye kb. 7 kW legyen. Ez természetesen csak megközelítő szám, hiszen az értéket rengeteg tényező befolyásolja, mint pl. az épület és nyílászárók szigetelése, a kandalló elhelyezkedése a térben stb. stb.

Mennyire fontos a magas hatékonyság?

A hatásfok a kandalló hatékonyságát írja le, és százalékban van megadva. Minél nagyobb a hatásfok, a kandalló annál jobban alakítja hővé az égés során keletkező energiát. Amellett, hogy hangulatosak és kényelmesek, a modern fatüzelésű kályhák nagyon hatékonyak is. A hatékony égésnek köszönhetően a fatüzelés környezetbarátabbá vált és nem mellesleg hosszú távon üzemanyag-megtakarítást jelent számunkra. Ráadásul a fa megújuló tüzelőanyag, amelyet esetleg helyben is gyűjthet.

Kell-e kémény?

A kandalló csatlakoztatásához működőképes kémény szükséges.

Ez biztosítja az úgynevezett kéményhuzatot, amellyel a keletkező égési gázokat kivezetik a házból. De a kéményhatásnak van egy másik fontos funkciója is. Csak kellően erős huzat esetén éghet jól a tűz és melegíti fel a szobát. Ehhez a kandalló és a kémény átmérőjét össze kell hangolni. Fontos kérdés, hogy lehet-e később kéményt beépíteni?

Ha a házában nincs füstgázkivezetés, ezt utólag is beszerelheti. A piacon kaphatók speciális kéményrendszerek, amelyek akár az épületen belül, akár a homlokzaton kívülre szerelhetők.

Ha van már meglévő kémény vagy kémény, ajánlott szakértővel ellenőriztetni, hogy ezek alkalmasak-e. Új telepítés esetén elengedhetetlen, hogy a kéményt szakértővel köttesse be. Így megelőzheti a jövőbeni biztonsági problémákat, és teljes bizalommal használhatja kályháját.

Ha a kályha mellett döntött, és még nincs kémény, akkor a következő lépés a kémény kiválasztása. Ebben is segíthetünk, hiszen legyen az szerelt vagy épített kémény mi mindegyikben otthon vagyunk.

Milyen kiegészítőkre lesz szükségem?

A kandalló biztonságos csatlakoztatásához kályhacsövekre, csatlakozókra és megfelelő kéményrendszerre van szükség. Ha kandallóját laminált vagy éghető felületre kívánja elhelyezni, tűzbiztonsági okokból üvegalátétre vagy lemezre lesz szükséges. Ha a kandallót kívülről kívánja ellátni levegővel, és a készülék rendelkezik megfelelő csatlakozással is, akkor külső levegő csatlakozásra is szüksége lesz.

Kályhacsövek »

Kémény »

Kiegészítők »

Szeretne kályhát vásárolni?

Fedezze fel kályháink széles választékát!

Webáruházunkban megtalálja az elismert kályhagyártók népszerű típusait. A kiváló minőségű anyagok, a modern gyártási módszerek és a magas színvonal a garancia az innovatív technológiákra és a megbízható kandallókra, kályhákra. Érdemes alaposan összehasonlítani az egyes kályhamodelleket a kályha funkciói és elképzelései tekintetében.

Használja ki számos előnyünket a kályha vásárlásakor:

Image Description
tapasztalt

szakértők

Image Description
telefonos

tanácsadás

Image Description
termékek

széles választéka

Image Description
különböző

fizetési lehetőségek

Image Description
gyors

szállítás

Szeretne több információt kapni a fatüzelésű kályha beszereléséről, vagy azon gondolkodik, hogy a fatüzelésű kályha jó választás-e az Ön otthonába? Örömmel nyújtunk minden olyan információt, amelyet figyelembe kell vennie, amikor fatüzelésű kályhát vásárol.