A COOKIE-k (sütik) segítenek szolgáltatásaink helyes működésében. A szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezik a használatukba.

TERMOTEC BELSŐ

Cikkszám: TERMOTEC/A
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó:

A TERMOTEC egy speciális samott-beton keverék, amelyet az égéstér belsejében használunk lemez kandallóbetétjeinkben. Elsősorban a jobb hőhasznosítást segíti elő és a kandalló belső hőmérsékletének emelésével. Ez tehát hozzájárul a hatékonyabb működéshez, környezetbarátabb égéshez és a hőmérséklet megtartásához. 

 A belső egy cserélhető alkatrésze a tűztereknek és ezekhez a típusokhoz elérhető: 

professzionális tanácsadás
kiváló minőség
rugalmas szállítás

Leírás

Első begyújtás

A kandallóbetét első tüzelésének előkészítésekor figyelnünk kell arra, hogy alaposan ellenőrizzük, hogy minden Termotec elem megfelelően és biztonságosan van-e elhelyezve az égéstérben. Ne feledje, hogy az újonnan vásárolt betétek gyakran hidegek. A kandalló anyagainak lassan kell igazodniuk a magas hőmérséklethez. Magának a Termotecnek is időre van szüksége a hőhöz való alkalmazkodáshoz és a megfelelő száradási szint eléréséhez. Ezért az első tüzeléskor tartsa viszonylag alacsony hőmérsékleten a kandalló hőmérsékletét (ez elérhető kis mennyiségű fa gyakoribb hozzáadásával).

A Termotec egy törékeny anyag, amely hajlamos a mechanikai sérülésekre. Ezért kell megfelelően kezelnünk. Ne felejtse el nagyon körültekintően kezelni a rönköket a kandalló táplálásakor, mert azok nem ütközhetnek a béléssel. Ezzel minimalizálhatjuk a károsodás kockázatát.

A repedt Termotec elveszíti tulajdonságait?

Miután a kerámia bélésen enyhe repedést észleltek (pl. Az úgynevezett hajszálrepedések), ez nem oka annak azonnali cseréjének. A Termotec nem veszíti el tulajdonságait. Még mindig ugyanúgy működik, és nincs negatív hatása az égési folyamatra. Ne feledje azonban, hogy a bélés nem lehet hiányos. Ha látjuk a kandalló lemez falát, a Termotec-et ki kell cserélni. Az égéstér bélése, mint a legtöbb fogyó eszköz, elhasználódik, és egy idő után ki kell cserélnünk. Elsősorban a kandallóban való tüzelés módja határozza meg, hogy milyen gyorsan kopik a bélés. A lehető leghosszabb ideig jó állapotban tartása a következőktől függ: Csak kemény fát használjon, amelynek nedvességtartalma 20% alatt van. Finoman helyezze be (ne dobja!) a rönköket, hogy ne sértse meg a kerámia bélést, Parázs ágyra helyezzük a fahasábokat, nem pedig még az égési folyamat közben.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek