Youtube videók

KRATKI VÍZTERES KANDALLÓ AQUARIO Z14

Cikkszám: AQUARIO/Z/14/PW/W
Központi raktár elérhetősége: Rendelhető
Gyártó: KRATKI

Az Aquario vízteres kandallóbetét vizuálisan és technikailag is lenyűgöző. Ahogy az "Aquario" név is sugallja, ez egy vízteres kandallóbetét, amely integrálható otthona központi fűtési rendszerébe. Az Aquario kandallóbetét egy vízköpenyes készülék, amelynek teste dupla acélfalakból készült. A falak közötti tér vízzel van feltöltve, amely elnyeli a hőt, és átadja azt a fűtési rendszernek.

A kandalló legfontosabb tulajdonságai:

 • Kandallóbetét vízköpennyel, amely gyorsabb hőfelvételt eredményez
 • Kiváló minőségű acélból készült
 • Termotech béléssel a hatékonyabb égési folyamat érdekében, hőtároló anyag, amely növeli a hőmérsékletet az égéstérben, így segít a hatékonyság növelésben. 
 • Kettős lángterelő rendszer, meghosszabbítja a füstgázok útját
 • Pillangószelep a kilépő füstcső csatlakozáson a kémény huzatának szabályozásához
 • Utóégető rendszer, csökkenti a kibocsátást és javítja a hatékonyságot
 • Hőálló kerámiaüveg az ajtón, amely akár 800 °C-os hőmérsékletet is elvisel
 • Ablaköblítés, csökkenti a koromlerakódásokat
 • Beépített biztonsági hőcserélő véd a túlmelegedéstől - 1/2" bemenet/kimenet
 • Elegáns és kényelmes ajtófogantyúval felszerelve
 • Állítható lábak, a könnyű szintezéshez
 • Külső levegő csatlakozó
 • DIN EN 13229/ BImSchV 2. fokozat/ 15a cikk B-VG Ausztria

Az AQUARIO kandallóbetét telis-tele olyan megoldásokkal, amely technológiai innovációi és minőségi anyagai egy nagy hatékonyságú, gazdaságos és környezetbarát kandallóbetétet hoznak létre alacsony CO-kibocsátási mutatóval.
A betét teljes egészében 5 mm vastagságú kazánlemezből készül. Dupla héjú testtel rendelkezik, amely garantálja a készülék nagyfokú megbízhatóságát, hőállóságát és hosszú távú működését. A betétek legfeljebb 2 bar üzemi nyomású központi fűtési rendszerekben való üzemeltetésre alkalmasak. A betét tartalmazza minden biztonsági funkciót, mint pl. a vízvisszahűtő kört, amely a készülék hővédelmét biztosítja. Ezenkívül a vízköpeny teste meg van megerősítve. Az égéstér Termotec hőtároló anyaggal van kibélelve. A betét ajtaja modern, praktikus fogantyúval rendelkezik az ajtó kinyitásához.

AQUARIO Z14

 • Névleges teljesítmény:  14 W
 • Átlagos vízoldali teljesítmény: 10 kW
 • Hatékonyság: 83,0 %
 • Vízkapacitás: 83,0 l
Névleges teljesítmény:
Vízoldali teljesítmény
10kW
1.231.100 Ft (969.370 Ft + ÁFA)
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
KRATKI VÍZTERES KANDALLÓ AQUARIO Z14
1.231.100 Ft (969.370 Ft + ÁFA)

Leírás

Minőség és tartósság

A minőség és a tartósság szintén a kandallóbetét erősségei közé tartozik. A tűztér ajtaja speciális nagy hőállóságú kerámia üveggel van ellátva, amely 800 °C-ig hőálló. A robusztus, duplafalú test kiváló minőségű acélból készült, a beépített biztonsági hőcserélő pedig megbízhatóan védi a fűtőbetétet a túlmelegedéstől. A készüléket a legmodernebb robot technológiával hegesztik. Ezek a tulajdonságok teszik a kandallóbetétet biztonságossá, tartóssá és lehetővé teszik a biztonságos üzemeltetést.

Külső levegő csatlakozás
A külső égéslevegő-ellátáshoz szükséges levegőcsatlakozóval is fel van szerelve. Az elsődleges és másodlagos levegőellátás kizárólag kívülről történik. Különösen jól záródó ablakok és ajtók esetén a megfelelő levegőellátás nagyon fontos szempont.  Az üveg belső oldalán lévő koromlerakódások a célzott légáramlással működő üvegöblítő rendszernek köszönhetően csökkennek.
A levegő a betét alsó terében oszlik el. Ez a levegő elosztás segít javítani a betét égési körülményeit. Az égés egyenletesen zajlik a kandalló teljes szélességében. A betétben az égés intenzitását a betét ajtaja alatt található vezérlőmechanizmus segítségével szabályozza. Az égéstér szellőztetése a hátsó falon lévő nyílásokon keresztül – az utóégető rendszere, amely felelős a káros anyagok környezetbe történő kibocsátásának csökkentéséért és a rendszer hatékonyságának növeléséért. E megoldás alkalmazásának köszönhetően a betétek nagyon jó CO-kibocsátási paramétereket érnek el (alacsony CO-kibocsátás).

Tisztaüveg rendszer

A betét rendelkezik az ajtó felső részénél található légellátással is. Ez egy olyan rendszer, amely az üveget tisztán tartja anélkül, hogy a szobából levegőt szívna ki. A levegőt a légbevezető nyílásból szívják el, majd a kandalló oldalán lévő speciális csatornákon keresztül a kandalló felső burkolatában található kamrába vezetik, ahol a levegő egyenletesen eloszlik az üvegen, egy légfüggönyt képezve ott és így tisztán tartva azt.

Hatékony

A hatékonyság a másik tulajdonsága, amivel ez a fűtőbetét kiemelkedik a versenytársaktól, hiszen magas hatásfokkal (akár 86%) rendelkezik. A kandallóbetét dupla lángterelővel van ellátva, amely az égéstér felett helyezkedik el, és meghosszabbítja a kipufogógázok útját.

Legújabb verziójú kandallóbetét biztonsági hőcserélővel
A CH-rendszer túlmelegedéstől való védelme érdekében a kandallóbetét vízköpenyébe egy speciális cső van beépítve, az úgynevezett biztonsági hőcserélő (SWT). A hőcserélő egy 10 mm átmérőjű rézcső. A hőcserélő két vége a kandallóbetét tetején helyezkedik el. Ahhoz, hogy a hőcserélő betölthesse funkcióját, egy biztonsági szelepet kell felszerelni. Erre a célra a legmegfelelőbb az STS 20 termikus biztonsági szelep. Ezt a biztonsági szelepet nem a nyomás, hanem a víz hőmérséklete vezérli. Ezt a szelepet a hideg vizet a biztonsági hőcserélőhöz vezető csőbe kell beépíteni. A termikus biztonsági szelep az 1,3 méter hosszú rézcsövön keresztül csatlakozik a hőmérsékletérzékelőhöz. A hőmérséklet-érzékelőt az erre a célra szolgáló csatlakozódarabba kell behelyezni; az közvetlenül érintkezik a hálózati vízzel. Ez azt jelenti, hogy a rézcső másik végén található hőelvezető biztonsági szerkezetet közvetlenül a kandallóban lévő víz hőmérséklete vezérli. Ha a kéményben lévő víz hőmérséklete meghaladja a 97 Celsius-fokot, a biztonsági szelep kinyílik, és a hőcserélőn keresztül hideg víz távozik a rendszerből. Ez lehűti a kéményben lévő vizet. Ennek a megoldásnak van egy másik előnye is - a hőlezárás nem igényel áramellátást.

Paraméterek

Névleges teljesítmény (kW) 10
Átlagos vízoldali teljesítmény (kW) 7
A fűtési teljesítmény tartománya (kW) 4,0 - 13,0
Hatékonyság (%) 82
Maximális üzemi nyomás (bar) 2.0
Füstcsőcsonk átmérője (mm) 200
Megfelel az ECODESIGN kritériumoknak Igen
Tüzelőanyag-típus keményfa, páratartalom ≤20%
Súly (kg) 249
Vízkapacitás (l) 52
Szén-dioxid-kibocsátás (13% O 2 -on) ≤ 0,1
Füstgáz hőmérséklete (℃) 205
Maximális rönkhossz (cm) 55
Pollenkibocsátás (por) (mg / Nm 3 ) 13
Energiahatékonysági arány EEI 108
Anyag acél

Csatolt dokumentumok

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!