SPARHELTEK

Konyhai tűzhelyek

Akár fűteni, akár főzni, akár sütni szeretne – a konyhai sparhelt az összes előnyt egyetlen praktikus készülékben egyesíti. Úgy főzni, mint a nagymamák idején? A stílusos konyhai tűzhelyével egy kis nosztalgiát és hagyományt vihet be konyhájába, mert a modern elektromos tűzhelyektől eltérően konyhai sütőink fával működnek.

Konyhája egy nagyon hangulatos helyiséggé válik, ahol – különösen a téli hónapokban – együtt ülhettek, és étkezés közben hallgathatjátok a tűz pattogását. A legjobb minőségű La Nordica konyhai sütőkkel a főzés egyedülálló élvezetté válik. Nem tudsz majd ellenállni a finom ételek illatának és a romantikus, nosztalgikus esztétikának.

Szeretne többet megtudni a sparheltekről vásárlás előtt? Kattintson ide, és tudja meg a válaszokat a leggyakrabban feltett kérdésekre.

 

 

Rendezés:
750.500 Ft 675.450 Ft -tól
-10%
804.900 Ft
970.800 Ft
1.035.200 Ft
1.102.000 Ft
1.220.900 Ft -tól
1.240.700 Ft -tól

Konyhai tűzhely fával történő fűtés – előnyei

Az elmúlt évszázadokban a fatüzelés szabványos volt a konyhai tűzhelyeknél. Manapság egyre több tudatos szakács tér vissza a fatüzelésű konyhai tűzhelyhez. Akár fő főzőhelyként, akár melléksütőként: számos előnnyel jár a tűzhely fával történő fűtése.
Először is független a gáztól, villanytól vagy olajtól. Ha van konyha-nappali, akkor a hideg évszakban két legyet üt egy csapásra – a szoba fűtése, valamint a főzés és a sütés egyszerre történhet. Emellett a konyhai sütőben az égő fa halk ropogása fatüzelés utánozhatatlan otthonosságot áraszt. Rendelhető állítható magasságú tűzrostély, melynek segítségével rugalmasan, igényei szerint állíthatja be az égéstér méretét. A nagyobb hő- és fűtőteljesítmény érdekében növelje a méretet. A nyári hónapokban pedig, amikor csak ételt szeretne készíteni, csökkentse az égésteret.

Környezetbarát

A környezetnek is jót tesz ennek a megújuló energiaforrásnak a használata: a fa CO2-semleges, ezért általában jó energiaforrás. A fával történő fűtés a kényelmi szemponton kívül más kézzelfogható előnyöket is kínál. Miközben az áram, a gáz és az olaj ára folyamatosan emelkedik, a fa esetében Ön egy olyan természetes alapanyagra támaszkodik, amely olcsó, fenntartható és környezetbarát fűtést jelent. A rönkök praktikus tárolása érdekében egyes  konyhai tűzhelyeken  még egy fiók is található a tároláshoz.

Image Description
fűtés és főzés

egyszerre

Image Description
opcionális:

csökkenthető égéstér

Image Description
környezetbarát égés

használatkor

Image Description
nagy főzőfelületek

acélból vagy kerámiából

Image Description
több hely

a nagyobb edények számára

Milyen legyen a tűzhely?

Az elmúlt évszázadokban a fatüzelés szabványos volt a konyhai tűzhelyeknél. Manapság egyre több tudatos szakács tér vissza a fatüzelésű konyhai tűzhelyhez. Akár fő főzőhelyként, akár melléksütőként: számos előnnyel jár a tűzhely fával történő fűtése. Először is független a gáztól, villanytól vagy olajtól. Ha van konyha-nappali, akkor a hideg évszakban két legyet üt egy csapásra – a szoba fűtése, valamint a főzés és a sütés egyszerre történhet. Emellett a konyhai sütőben az égő fa halk ropogása fatüzelés utánozhatatlan otthonosságot áraszt. Rendelhető állítható magasságú tűzrostély, melynek segítségével rugalmasan, igényei szerint állíthatja be az égéstér méretét. A nagyobb hő- és fűtőteljesítmény érdekében növelje a méretet. A nyári hónapokban pedig, amikor csak ételt szeretne készíteni, csökkentse az égésteret.

Méret és fűtőteljesítmény:

Ha sütőt keres konyhájába, a legfontosabb dolog, amit figyelembe kell vennie a beépítési hely mérete. Függetlenül attól, hogy vízteres vagy anélküli konyhai sütőt választ - ügyeljen arra, hogy ne válasszon túl nagy levegőoldali teljesítményt, különben konyhája gyorsan szaunává változhat. Szakértő tanácsadóink szívesen adnak hasznos tippeket a megfelelő méret megtalálásához.

Beépíthető vagy szabadon álló tűzhely:

Konyhába szeretné beépíteni a tűzhelyet, vagy úgymond „önállóként” kell felhívnia magára a figyelmet? Itt az oldalon találhat olyan tűzhelyeket, amelyek alkalmasak konyhai egységbe történő beépítésre, de különálló, szabadon álló tűzhelyeket is.

Külső levegő vagy szobalevegőt használ:

Oxigén elengedhetetlen az optimális égéshez. Ez a fontos összetevő közvetlenül a helyiség levegőjéből vehető, például egy nyitott ablakon vagy légbeömlőn keresztül, vagy egy külső befúvó légcsatornán keresztül is adagolható. A megfelelő oxigénellátás biztosítása kulcsfontosságú a hatékony és tiszta égéshez, valamint a káros anyagok kibocsátásának minimalizálásához. Emellett a légáramlás ellenőrzése és optimalizálása is fontos a berendezés hatékony működéséhez és a kényelmes környezet megteremtéséhez.

Hogyan működik egy „konyhai boszorkány”?

A fatüzelésű konyhai sütő, más néven konyhai boszorkány, nagyon egyszerű elvek alapján a keletkező hőt a lehető legjobban elosztja a helyiségben, a sütőtérben és a főzőlapokon.

A konyhai boszorkánynak általában két kamrája van, kilátással. A fát az egyik kamrában égetik el, vagyis ez az égéstér. A második maga a sütő. A konyhai tűzhelyen különféle mechanizmusok találhatók a levegőellátás szabályozására és az égéstér alatt egy hamutartó.

A sütő általában úgy működik, hogy egy kart megnyomva a füstgázokat nem közvetlenül a kéménybe vezetik, hanem a sütő körül. A belső tér fokozatosan felmelegszik. A hőmérő megmutatja, milyen meleg van a sütőben. Ha elérte a megfelelő hőmérsékletet a projekthez, behelyezheti az edényt a sütőbe, és a szokásos módon sütheti. Érdemes azonban rendszeresen megnézni a hőmérőt, és ellenőrizni, hogy a hőmérséklet még mindig megfelelő-e.

Tippek a szakembertől:

Hogyan befolyásolhatja a sütő hőmérsékletét?

» Adjon hozzá kisebb vagy nagyobb rönköket a hőmérséklet növeléséhez

» Csökkentse a levegőellátást, hogy csökkentse a tűz intenzitását

» Nyissa ki a sütő ajtaját a hőmérséklet csökkentése érdekében

» Próbáljon „csökkentő hőmérsékleten” sütni (különösen a kenyeret vagy a süteményt)

További részletek

Víztérrel vagy anélkül?

A konyhai tűzhelyek, mint egy konyhai boszorkány, manapság sokkal többre képesek, mint korábban. Vannak olyan típusok amelyek tartalmaznak egy vízteret, amely meleg vizet állít elő a fűtőkör számára.

Konyhai sütő vásárlásakor két változat közül választhat: hagyományos vagy vízteres. A hagyományos sütővel főként a konyha fűtésére és ételkészítésre szolgál. A vízteres változat viszont egyszerre több helyiséget lát el hővel úgy, hogy a vízzsebben felmelegített és tárolt vizet a fűtőkörbe táplálja.

A konyhai sütő ideális nyaralókba is

A modern konyhai sütő különösen népszerű a nyaralókban, mivel a készülék sokoldalúsága különösen hatékony ezekben az általában kisebb helyiségekben. A ház méretétől függően egyetlen modell is elegendő lehet az egész ház fűtésére, mellette pedig gyönyörű a lángképe.