KÉMÉNYEK

A duplafalú rozsdamentes acél kémény jó alternatívája a téglakéménynek, és gyakran használják új építésű házakban, ahol a tervezés során nem vették figyelembe a fatüzelésű kályha vagy kandalló telepítését. Az utólagos kialakítása egyszerű és a különböző kiegészítőknek köszönhetően nagyfokú rugalmasság jellemzi. A választás megkönnyítése érdekében különféle komplett készleteket állítottunk össze, melyeket szakembereink telepítenek, így garantálva az Ön biztonságát! 
 
  • Kinek megfelelő a duplafalú rozsdamentes acél kémény?
  • A duplafalú rozsdamentes acél kémények előnyei?
  • Hogyan működik a rozsdamentes acél kémény?
  • Hogyan szerelik fel a duplafalú rozsdamentes acél kéményt?
  • Mennyibe kerül egy rozsdamentes acél kémény?

Rozsdamentes kémények

Kinek megfelelő a duplafalú rozsdamentes szerelt kémény?

Szeretne kandallót, kályhát vagy kazánt használni a házában, de nincs kéménye? Ebben az esetben egy duplafalú, rozsdamentes acél kéményre van szükség, hogy biztonságosan kivezesse a füstgázokat a lakótérből. Ennél a kéményváltozatnál nagyon rugalmas a tüzelőberendezés elhelyezése, mivel a rozsdamentes acél kémény a ház belső faláról, vagy akár a külső oldaláról is indulhat. A két saválló cső között hőszigetelés található. Ez a szigetelőréteg biztosítja, hogy a külső héjon a hőmérséklet alacsony maradjon, így védi az embereket és a homlokzatot. Nálunk megtalálja az első osztályú minőséggel és legjobb értékelésekkel rendelkező rendszereket.

Image Description
ideális új- és 

utólagos beépítésre is

Image Description
könnyen

összeszerelhető

Image Description
rozsdamentes acél

nagyon korrózióálló

Image Description
hosszú

élettartam

Image Description
esztétikus

kialakítás

Image Description
bármilyen színben 

kérhető

Image Description
kiváló

hőszigetelés

Image Description
jó ár-érték

arány

Hogyan működik a rozsdamentes acél kémény?

A rozsdamentes acél kémény ugyanúgy működik, mint az épített társa, mégpedig a kéményhuzat természetes hatásával. A meleg füstgázok kevésbé sűrűek, mint a hideg levegő, ezért felemelkednek. A gázok az égéstermék-elvezető csövön keresztül jutnak a kéménybe, és a torkolat végén kifelé távoznak. Ez negatív nyomást hoz létre a kályhában, amely új friss levegőt szív be, felmelegíti, majd a kéményhuzaton keresztül felfelé engedi. A duplafalú rozsdamentes acél kéményt úgy kell kialakítani, hogy magassága megfeleljen a hőmérsékletnek és a szállítandó füstgázok mennyiségének. Minél magasabb a kémény, annál nagyobb a huzata. A duplafalú rozsdamentes acél kémények helyes átmérője ebből a szempontból kerül meghatározásra.

Hogyan van felszerelve a duplafalú rozsdamentes acél kémény?

A duplafalú rozsdamentes acél kémény beépítéséhez választhat a padlóra és a falra történő rögzítés között. A padlóra szerelésnél, ahogy a neve is sugallja, a rögzítőlemez a padlóhoz van rögzítve. A falra szereléshez kondenzvíz- elvezetővel ellátott fali konzolt használnak. A legtöbb rozsdamentes acél kémény mindkét szerelési rendszerhez alkalmas. Az egyes kéményelemeket össze kell illeszteni és egy bilinccsel lezárni. Minden alkatrész szerszám nélkül csatlakoztatható, nincs szükség szegecselésre, amely esztétikailag rontja a látványt. Ez azt jelenti, hogy szükség esetén a szétszerelés is könnyedén megvalósítható.

Hogyan tisztítsa meg a rozsdamentes acél kéményt?

A duplafalú rozsdamentes acél kémény karbantartását szakszerűen és rendszeresen a kéményseprőnek kell elvégeznie. Ha a kandalló megfelelően működik, a rozsdamentes acél kémény jó öntisztító képessége miatt általában nincs szükség további tisztításra. Ha mégis saját maga szeretné elvégezni a tisztítást, akkor fontos, hogy csak vizet és megfelelő műanyag tisztítókefét használjon. Tisztítás előtt feltétlenül győződjön meg arról, hogy mind a kályha, mind a kéménycső teljesen kihűlt.

Milyen rozsdamentes acél kémények vannak a kínálatban?

Üzletünkben egyfalú és duplafalú rozsdamentes acél kéményeket egyaránt kínálunk. Az egyfalú rozsdamentes acél kéménynél lényegesen leegyszerűsödik a meglévő kéményének felújítása, mivel közvetlenül a téglakéménybe illeszthető. A kondenzátumképződés minimalizálása érdekében lehetőség van a kémény átmérőjének csökkentésére is. Az egyfalú rozsdamentes acél kémény védi a falazatot a szennyeződések lerakódásától is.

Mennyibe kerül egy rozsdamentes acél kémény?

A rozsdamentes acél kémény költsége attól függ, hogy milyen méretűre van szüksége. De az olyan anyagtulajdonságok, mint az anyagvastagság, a szigetelés és a csőátmérő is meghatározzák az árat. Minden kéményelemet kínálunk különböző átmérőben 130 mm-től 500 mm-ig. Ne habozzon kérjen ajánlatot tőlünk új kéményére. 

A duplafalú kémények olyan lehetőségek, ahol nincs téglakémény.

Ráadásul ez rugalmas telepítési lehetőségeket nyit a tűzhely számára. A duplafalú kémény egyszerűen a ház külső oldalára rögzíthető, és biztonságosan elvezeti a mérgező füstgázokat. Az egyfalú kéményekkel ellentétben a modellek belső és külső csővel rendelkeznek hőszigeteléssel. Ez utóbbi biztosítja, hogy a külső héj ne tudjon felmelegedni.

A rozsdamentes acél kémények különösen rugalmasak és korrózióállóak, valamint hőállóak és jó hővezető képességgel rendelkeznek. Ezenkívül a legtöbb üzemanyaghoz alkalmasak.

Üzletünkben kiváló minőségű rozsdamentes acél elemeket talál 0,6 mm anyagvastagsággal. Minden elem V3 korrózióállósági osztályú, és a DIN EN 1856-2:2003-09 szerint tesztelt.

Kéménykészletek elemei

Image Description
hosszelemek 

és feszítőhevederek

Image Description
kondenzvíz edény

lefolyóval

Image Description
tisztító

elem

Image Description
tisztító ajtó

hosszabbítóval

Image Description
füstcső csatlakozás

kettős falú béléssel

Image Description
központosítás

elemei

Image Description
kémény

fedele

Image Description
esővédő

gallér

A kéménycsere okai

A meglévő kémény cseréje több okból is célszerű. Egyrészt a kémény szennyeződéstől és kondenzvíztől szennyeződhet. Ebben az esetben úgynevezett kormosodásról beszélünk. Ez különösen akkor fordul elő, ha az égéstermékek hőmérséklete túl alacsony, amikor a kibocsátás a harmatpont alá hűl és a kéményen keresztül kicsapódik. Ilyenkor a kéményben lerakódások képződnek, amelyek megtámadhatják annak anyagát is. Másrészt érdemes a régi rendszereket felújítani, mivel korábban szennyezett anyagokat, például azbesztet használtak az építkezés során. Az új kémények biztonságosabbak és energiahatékonyabbak is.

Szeretne kéményt vásárolni?

Fedezze fel kéményeink széles választékát!

Webáruházunkban megtalálja az elismert kéménygyártók népszerű típusait. A kiváló minőségű anyagok, a modern gyártási módszerek és a magas színvonal a garancia az innovatív technológiákra és a megbízhatóságra. Érdemes alaposan összehasonlítani az egyes kéménytípusokat az elképzelései tekintetében.

Használja ki számos előnyünket a kémény vásárlásakor:

Image Description
tapasztalt

szakértők

Image Description
telefonos

tanácsadás

Image Description
termékek

széles választéka

Image Description
különböző

fizetési lehetőségek

Image Description
gyors

szállítás

Szeretne több információt kapni a kémények telepítéséről, vagy azon gondolkodik, hogy milyen kémény megfelelő az Ön otthonába? Örömmel nyújtunk minden olyan információt, amelyet figyelembe kell vennie, amikor kéményt vásárol.