MODUL KEMENCE

Fedezze fel az ORTNER fatüzelésű kemencék világát! Egyedi ízélmény, természetes alapanyagok és fenntartható sütési technológia egy helyen.

Tudjon meg többet a modul kemencékről ide kattintva

Rendezés:

Az ORTNER fatüzelésű kemence

Mindenki ismeri. A frissen sütött kenyér utánozhatatlan illatát, amely egy fatüzelésű kemencében készült, ropogós héjjal és páratlan ízzel. Az ellenállhatatlan pizzát ropogós széllel és friss feltétekkel. Vagy a szaftos sültet, amelynek olyan kérge van, amit sosem gondolt volna, hogy saját maga elkészíthet. Az ORTNER fatüzelésű kemencével a főzés élménnyé válik – Önnek, családjának és barátainak.

Az ORTNER fatüzelésű kemence előnyei

Az egyediség korszakát éljük, amely a modern kemencék típusválasztékában is megmutatkozik. Hiszen aki ma kemencét szeretne vásárolni, bőség zavarával találkozik. Hogy segítsünk a döntésben, a következő oldalakon megtalálja azokat az információkat, amelyek bemutatják, miért éri meg az ORTNER fatüzelésű kemencét választani.

ORTNER kemence
Kemence sokoldalúsága

Sokoldalú felhasználási terület

Legyen szó magán- vagy kereskedelmi használatról, beltéri vagy kültéri elhelyezésről, konyháról vagy kertről, az ORTNER fatüzelésű kemence sokoldalúságával és kialakítási lehetőségeivel minden igényt kielégít. Így a sütés-főzés újra igazi élménnyé válik. Aki egyszer megtapasztalta a fatüzelésű kemence által nyújtott ízeket, az garantáltan újra és újra vágyik majd a tűzifa ízvilágára.

A magánhasználatra tökéletesen alkalmasak az ORTNER 0 és 1 modellek. Kereskedelmi célokra a 2-től 4-es méretű modellek ajánlottak.

Az anyagok hőtároló képessége

Az elektromos vagy samottal készült sütőkkel ellentétben az ORTNER fatüzelésű kemencék ún. tűzbetonból készülnek. Ennek előnye a hatékony hőtároló képességében rejlik. A tűz hője az egész sütőtérben elnyelődik és tárolódik. Az eltárolt hő több órán át egyenletesen sugárzik és oszlik el a sütőtérben. Ez a tökéletes alap a sikeres sütési eredményhez.

Hőtároló képesség
Sütőtér-geometria 1 Sütőtér-geometria 2

Különleges sütőtér-geometria

A sütőtér különleges geometriájának köszönhető az egyenletes hőeloszlás. Kezdetben a levegő elkezd felmelegedni, és egyenletesen kering az egész sütőtérben. Ezután a hőt egyszerre veszi fel a tárolóanyag, amely később fokozatosan visszasugározza azt a sütőtérbe.

Az ugyancsak fontos kerámia sütőlap hosszú hőtárolási képessége miatt játszik kulcsszerepet. Itt ugyanis közvetlen érintkezés történik az élelmiszerekkel. Ha a sütőlap túl gyorsan kihűl, az negatívan befolyásolhatja a sütési folyamatot.

Természetesebben nem is lehetne

Akik számára fontos a természetesség és a fenntarthatóság, az ORTNER fatüzelésű kemence a megfelelő választás. Maga a kemence tartós anyaga – a tűzbeton – természetes alapanyagokból, például samottból és agyagból készül. Emellett a fatüzelés, amely a fatüzelésű kemencék alapját képezi, fenntartható, CO2-semleges és környezetbarát fűtési módot jelent.

Fenntarthatóság
Ízvilág

Páratlan ízvilág a fatüzelésű kemencében

Aki már evett valamit, amit fatüzelésű kemencében készítettek, ismeri az összehasonlíthatatlan ízt. A hagyományos fatüzelésű sütés természetes, enyhén füstös aromát ad. A sütési módnak köszönhető különleges sütőtér-geometria olyan ízélményt teremt, amit más módon nem lehet elérni. A ropogós kenyérhéjat, a tökéletesen ropogós sültkérget vagy az igazi olasz pizzát csak egy fatüzelésű kemencével lehet elkészíteni.