Youtube videók

KRATKI MBA BLACK JOBBOS EGYBENYÍLÓ VÍZTERES

Cikkszám: MBA/PW/17/P/BS/W/BLACK
Központi raktár elérhetősége: Rendelhető
Gyártó: KRATKI

Az MBA vízteres vonal oldalüvegezésű betétei gazdaságos megoldást jelenthetnek számunkra. Használata semmiben nem különbözik légfűtéses társaihoz képest, viszont a víztérnek köszönhetően fűtési rendszerünkre köthető.

  • A betét egyetlen dekoratív üveggel készül, amelynek köszönhetően elegáns és modern készüléket kapunk. Ennek a megoldásnak az alkalmazása optikailag megnöveli a betét elejét és hangsúlyozza a tűz látványát.
  • Az ajtó kényelmes fogantyúval rendelkezik.
Belső anyag
Sötét hőtároló
Füstcső csonk
Ø200mm
1.276.310 Ft (1.004.969 Ft + ÁFA)
KRATKI MBA BLACK JOBBOS EGYBENYÍLÓ VÍZTERES
1.276.310 Ft (1.004.969 Ft + ÁFA)

Leírás

A hatékonyabb égés és hosszabb hőtartás érdekében a TERMOTEC anyagot használjuk a kandallónk belsejében, aminek köszönhetően megnöveljük a kandalló belső hőmérsékletét.

A tüzelőanyag-részecskék égése során keletkező füstgáz útját meghosszabbítjuk két terelő segítségével. Ez a folyamat növeli az égés hatékonyságát és garantálja az energia jobb felhasználását, és így minimalizálja a káros anyagok légköri kibocsátását.

A betétbe a külső levegő egy 125 mm-es csonkon csatlakozik. Külső levegőre kötés esetén a kandalló csakis innen veszi a levegőt, tehát zárt égésterű lesz. Az ajtó alatt helyezkedik el a kar, mellyel szabályozhatjuk a bejövő levegő mennyiségét.

A betét hármas levegő szabályozást használ. Az elsődleges levegő, az betét teljes szélességében áramlik. A másodlagos levegőt - a gazdaságos és ökológiai égés érdekében - a hátsó fal lyukain keresztül vezetik be. EZt utóégető rendszernek is nevezik.Ezenkívül a betét egy tiszta üvegrendszert (légfüggöny) használ, azaz a levegőt közvetlenül az üveg elé továbbítják a kandalló oldalán elhelyezkedő csatornák rendszerén keresztül. Ilyen módon az oxigént az égési kamra felső részébe juttatják, ahol a faégetési folyamat során keletkező gázok égése megtörténik, ami tovább csökkenti a káros CO kibocsátását a légkörbe és nem mellesleg tisztán tartja az üveget. 

Egy ilyen levegőztető rendszer használata lehetővé teszi az égési folyamat nagyon pontos vezérlését.

Egy speciális vízkészülék, amely egy vízköpenyből és vízszintesen elrendezett csövekből áll, amelyeken a víz áramlik, lehetővé teszi nagy mennyiségű hő összegyűjtését a füstgázból és a fűtőberendezésbe juttatását, amelynek köszönhetően a betét nagy energiahatékonysága elérhető. Ezenkívül a készülék beépített rézcsővel  (visszahűtő kör) rendelkezik, amely megóvja a túlmelegedéstől. Ezenkívül a vízköpeny testét csapokkal erősítik meg.

A stabil és edzett kandallóajtó zárt profilból készül. Az ajtótömítés egy profilos csatornában van, amely garantálja a megfelelő tapadást és megakadályozza, hogy működés közben kieshessen.

KÉNYELMES HASZNÁLAT

A készülék tiszta üvegrendszerrel van felszerelve - köszönhetően a levegőáram egyenletesen oszlik el, átöblíti az üveget és minimalizálja a korom keletkezését. Ez lehetővé teszi az üveg feltűnő és tiszta megjelenésének hosszú ideig fenntartását.

Rostély mentes betét. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a fűtőanyag finom hamuig ég, amely a minimális mennyiség marad. A fából nyert hőenergiát maximálisan kihasználják.

A speciális perforált fogantyú kialakítás megvédi a túlzott hevítést, amely befolyásolja a kandalló magas használatának kényelmét.

ÖKOLÓGIAI ÉGÉS

Szerkezetének és hármas égéskamra levegőztető rendszerének köszönhetően a betét megfelel a környezetbarát tervezés követelményeinek.

 

Paraméterek

Anyag Lemez
Kandalló típus Oldalüveges
Égési levegő Zárt égésterű
Ajtó szerkezet Nyíló
Mélység Normál
Névleges teljesítmény 17
Üvegtípus Dekor
Névleges teljesítmény (kW) 17,0
Átlagos vízmennyiség (kW) 9,0
A fűtési teljesítmény tartománya (kW) 9,0 - 19,5
Hőhatás (%) 86,0
Maximális üzemi nyomás (bar) 2.0
A kipufogócső átmérője (mm) 200
Megfelel az ECODESIGN kritériumoknak Igen
Tüzelőanyag-típus keményfa, páratartalom ≤20%
Súly (kg) 293,0
Vízkapacitás (l) 47,0
A szén-dioxid-kibocsátás (13% O 2 -on) ≤ 0,09%
Füstgáz hőmérséklete (℃) 201,0
Maximális rönkhossz (cm) 50
Pollenkibocsátás (por) (mg / Nm 3 ) 8,0
Az EEI 113.20
Anyag acél
Szélesség (cm) 91,00
Magasság (cm) 146,00
Mélység (cm) 57,50

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!